Therapeutisch Centrum Boterdiep
   
  Marieke Mosk Home


Individuele behandelingen | Cursussen | Tarieven | Cadeaubon voor massage | Contact/Afspraak maken
   
 
Marieke Mosk
   
  Door ontspanning te bieden wordt je systeem in staat gesteld ruimte te creëren voor het zelfhelend vermogen dat elk organisme van nature heeft. Het is de weg terug naar oorspronkelijkheid en spontaniteit waardoor je vrijer kunt zijn en bewegen.    

 


INDIVIDUELE BEHANDELINGEN

Massage (natuurgeneeskundig)

massagetafel

Een individuele behandeling bestaat uit een inleidend gesprek, om uit te vinden wat de vraag of het probleem is en om achtergrond informatie in te winnen, en een praktisch gedeelte. Het praktische gedeelte bestaat uit massage, aanraken en soms wat oefeningen, met als doel meer ontspanning en/of bewustwording van patronen. Patronen kunnen van fysieke, mentale en/of emotionele aard zijn. Ontspanning geeft ruimte aan lichaam en geest waardoor belangrijke informatie over patronen aan het licht kan komen. En alles wat het licht ziet heeft de mogelijkheid in zich tot transformatie.

Dat betekent dat je in mijn praktijk terecht kunt met (pijn-) klachten als gevolg van spanning of disharmonie, onduidelijke klachten, verlangen naar ontspanning, contact, bewust zijn, transformatie.


Systemische opstellingen (Familie-opstellingen)

Wanneer een vraag of probleem niet te onderzoeken blijkt vanuit de persoonlijkheid dan is er de mogelijkheid van een Familie-opstelling. Er kan iets uit balans zijn binnen een groter geheel waar je deel van uit maakt, bijvoorbeeld je familie van herkomst, je huidige gezin, of je werkomgeving. Systemisch werk kan dan inzicht geven en meewerken aan het vinden van een gezondere balans binnen het systeem, waardoor ook individuele klachten kunnen veranderen of verdwijnen.

Systemisch werk is soms onderdeel van een behandeling, maar kan ook een hele behandeling beslaan.


Dorn-therapie en Breuss massage

Dorn:
Dorn-therapie is een zachte manier van behandelen van rug-, nek- en heupklachten. Uitgangspunt is dat vrijwel iedereen verschil in beenlengte heeft, met scheefstand van de wervelkolom tot gevolg. Hierdoor kunnen diverse klachten ontstaan.

De behandeling richt zich in de eerste plaats op het opheffen van het beenlengteverschil.
In de tweede plaats wordt de scheefstand van bekken, wervels en nek gecorrigeerd. Door het lichaam uit te nodigen actief spieren te ontspannen in het te behandelen gebied is het eenvoudiger wervels op hun plaats terug te zetten, waardoor de stand van de wervelkolom verbetert. Bovendien wordt het behandelde gebied beter doorbloed. Als reactie hierop zal het lichaam zich gaan herstellen en de klachten zullen verminderen of worden opgeheven.

Breuss:
Een rugmassage, zoals Rudolf Breuss die heeft ontwikkeld, kan de Dorn-behandeling goed ondersteunen en ook vervangen.
Door stimulatie van het zenuwstelsel langs de wervelkolom en de tussenwervelschijven wordt het hele organisme beïnvloed. Rugklachten kunnen op deze manier effectief worden behandeld.
En fysieke, psychische en emotionele blokkades kunnen worden opgeheven. De Breuss-massage heeft over het algemeen een diep ontspannend effect.


Atlascorrectie

De atlas, de bovenste halswervel, speelt een belangrijke rol in vele gezondheidsproblemen. Bij nagenoeg iedereen staat het hoofd in min of meerdere mate asymmetrisch op de eerste halswervel. Een verschoven atlas is (mede) verantwoordelijk voor problemen in het hoofd en in de wervelkolom en voor de spontane compensaties in de lichaamshouding, die weer andere gezondheidsproblemen veroorzaken. De volgende symptomen zijn enkele voorbeelden: hoofdpijn, migraine, nekpijn, stijve nek, rugpijn, spit, hernia, scoliose, geblokkeerde wervelkolomzenuwen, pijn in het heupgewricht, kniepijn (meniscusproblemen, beenlengteverschil door bekkenscheefstand, holvoeten en hamertenen, chronische vermoeidheid, ADHD/ADD, pijn algemeen en nog veel meer aandoeningen.

Er is een methode ontwikkeld om de spanning van de spieren rond de atlas af te bouwen en de stand tussen de schedel en de atlas te normaliseren. Dit gebeurt zonder manipulatie, met een risicoloze diepe mechanische massage van de bovenste nekspieren.

Als de atlas zich weer in zijn optimale positie bevindt, verbetert de energiedoorstroming en wordt het zelfgenezendvermogen weer in gang gezet. Dit beïnvloedt het regeneratieproces, de algemene conditie en de natuurlijke weerstand in positieve zin. Zelfs het hormoonsysteem en de emotionele draagkracht verbeteren.

Het corrigeren van de atlas is ook preventief goed in te zetten, als een soort basisbehandeling die de weerstand verhoogt. Voorafgaand aan andere (manuele) behandelingen kan atlascorrectie ondersteunend werken en het genezingsproces versnellen.


CURSUSSEN  
Naar bovenkant pagina

Duo Massagecursus

Als je het prettig vind om met 2 personen te leren masseren, in plaats van in een groep, dan kan dat. Een duo massage cursus is een soort privé cursus voor twee.

Er is aandacht voor techniek, inzicht in lichaam en samenhang, kwaliteit van aanraken, houding en functioneren van masseur. De inhoud wordt mede bepaald door de wensen van de twee deelnemers. De cursus is intens en doelgericht en erg leuk door het besloten karakter.

Een Duo Massagecursus duurt 3 uur (dus ieder 1 ½ uur) en is op afspraak.


TARIEVEN  
Naar bovenkant pagina

Tarieven (per 1-9-2016):
45 minuten - €55,00
60 minuten - €70,00
90 minuten - €95,00
Duo Massage Cursus - €210,00
alle bedragen incl. BTW

Vergoeding door meerdere zorgverzekeraars mogelijk. Beroepsvereniging: VBAG. Valt onder Alternatieve Geneeswijzen - natuurgeneeskundige of -therapeut (geen arts).


CADEAUBON VOOR MASSAGE  
Naar bovenkant pagina

Voor een behandeling naar keuze.

U geeft zelf aan welk bedrag u wilt uitgeven aan een cadeaubon (minimaal €15,-). De ontvanger van de cadeaubon krijgt het door u gekozen bedrag als korting op een behandeling naar keuze.

Om een idee te krijgen van prijzen voor individuele behandelingen en de Duo Massage Cursus zie tarieven.

Cadeaubonnen zijn te verkrijgen op aanvraag (tel: 06 55582642 of mail naar mariekemosk@tcboterdiep.nl.

Na betaling van het bedrag wordt de cadeaubon overhandigd of opgestuurd.

afbeelding


CONTACT  
Naar bovenkant pagina

Marieke Mosk (1964)
tel: 06 55582642
mail: mariekemosk@tcboterdiep.nl

Achtergrondinformatie:

Uitbreiding openingstijden vanwege opening extra praktijkruimte aan de Peizerweg 280 in Groningen.

Akademie voor Massage- en Beweging (www.akademie.nl)
Basisopleiding Systemisch Werk, Familie- en Organisatieopstellingen - Bert Hellinger Instituut Nederland (www.hellingerinstituut.nl)
Oneness University – level 1 (www.onenessholland.nl)
Whare Wananga, Sacred School of Wisdom. Long term study programm "Kura Waka" (www.wai-shaman.com)
Opleidingscentrum Atlascorrectie (www.atlascorrigeren.nl)

Beroepsvereniging: VBAG, lidnummer: 200405A www.vbag,nl